Inre ljus

Detta skrev jag om förra sommaren, du hittar det HÄR

Att leva intuitivt är ett konstant arbete där fallgroparna är många. Det är väldigt lätt att lägga fokus på det som man anser är sina svaga punkter (påhittade eller sanna!?). Andra väljer att inte lägga fokus på sig själv alls utan lägga alla synpunkter och åsikter på sin omgivning. Att komma med påståenden och antaganden om hur andra är och agerar för att till slut göra det till sanningen och då inte behöva ta ansvar för sitt eget agerande.

1

Det är också lätt att följa med strömmen och göra någon annans liv, ord och kunskap till sin egen. Att bara ta följe i någon annans dröm och liv.

Tänk om vi kunde sluta med att se det vi presterar som den vi är, och även sluta döma andra efter vilka de är efter vad de presterar.

Vi är alla födda med en inre röst som talar om för oss när vi är på rätt väg och när vi håller på att tappa vår stig. För att höra den behöver vi sakta ner så den hörs genom bruset vi omger oss med.

För mig hjälper yogan och meditationen att skingra bruset.

Genom att vara i stunden både då vi yogar, mediterar eller i vår vardag så kan vi känna, se och höra det vi ska vid det rätta tillfället. Vi springer ifrån det och det kommer inte till oss som en knuff i ryggen då det äntligen kommit ikapp. Tänk hur många gånger vi blivit sjuka så fort vi får semester. Alla gånger det känns som om vi blivit översköljda av känslor, gråtit utan vad vi tyckt varit en anledning då ledighet eller helgen kommit. Förstått i efterhand vad vi tycker vi borde anat för länge sedan.

Om vi inte har med oss, lyssnar och känner vad  intuition säger så tappar vi även vår inspiration. Det kreativa flödet finns inte med som en naturlig del av oss utan det är något vi får kämpa fram eller bara släpper. Vi blir inte inspirerade av det som vi ser och upplever runtomkring oss för det blir även det ett brus.

Om vi befinner oss i stunden, tar ansvar för att lyssna på oss själva och blir medvetna om vad vi skickar ut till vår omgivning och i universum så sker en förändring direkt. Universum plockar upp dina vibrationer, energier och skickar tillbaka det som matchar dem.

Ibland är det svårt att samla sig själv till att sitta i meditation eller ställa sig på yogamattan. Hittar man andra saker som man tycker om att göra, där man är i nuet och känner avkoppling, lust, närvaro så gör någon av dessa. Ta en joggingtur, läs, skriv, fotografera, baka, vad som där du hamnar i meditativt tillstånd och är i ditt sanna jag utan brus. Ditt sanna jag utan prestation, inte ett jag som egentligen tillhör någon annan, där din röst kan göra sig hörd.

3

Tänk alla barn som idag får möjligheten att gå på yoga och lära sig vara i savasana redan i tidig ålder. Tänk vad de får med sig inför framtiden. Inte i ett lag där det ska presteras, inte vara på uttagningar, inte bli bortvalda och tvivla, inte bli valda och undra om de kan leva upp till vad de tror förväntas av dom. Inga tävlingar och uppvisningar.

2

Vi har alla ett inre ljus, tänd det och låt det brinna så du kan se och hitta hem.

Sussi
En drömmare, med många tankar. Familj, yoga, smycken, kristaller, läsa, måla, inredning, resor, skriva, fotografera, samtal med vänner, blommor, sommar, sol & hav

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *